Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

START NIEUW SEIZOEN NIEUWE LEDEN VOLLEYBAL EERSTE EN TWEEDE LEERJAAR:

 

KOM EENS TESTEN OP WOENSDAG 19 of 26 september 2018 van 16u30 tot 17u30.

 Wat bieden wij:

l Trainingen vol spel en plezier, gegeven door gediplomeerde trainers

l Aanleren van de basistechnieken van volleybal in verschillende niveaugroepen  + Na verloop van tijd deelname aan een leuke competitie!

 

Kom eens langs, want de trainers  zitten
te wachten op een gemotiveerde sportieve speelster als jij!

Alle trainingen gaan door in de nieuwe sporthal Drogenbrood in Beernem (Wellingstraat 29A). 1ste en  2de leerjaar: elke woensdag van 16.30u tot 17.30u.

Om gratis enkele trainingen te komen proberen volstaat het om mailtje met naam van speelster te zenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle verslagen en foto's op Facebook

Doelstellingen jeugdwerking

Maatschappelijk
In België weegt het vak lichamelijke opvoeding doorgaans niet door. Niettemin vertoeven de jongeren vrij lang op school. De hedendaagse technologische revolutie (computerspelletjes, internet) kluistert velen aan een stoel. Jeugdig overgewicht is een reëel en wijd verspreid probleem. Beweging kan soelaas brengen. Hierbij kunnen sportverenigingen hun steentje bijdragen.
Volleybal is een ploegsport. Naast het fysieke aspect, blijkt het sociale een grote impact te hebben op het zich wel bevinden. In de sportclub krijgen de speelsters de gelegenheid om te communiceren over wel en wee, en worden er nieuwe vriendschapsbanden gesmeed.

Hierdoor wordt het ook wel eens moeilijk om ballonnetjes te doorprikken. Jeugdspeelsters evolueren niet allemaal op hetzelfde elan. Op een gegeven ogenblik wordt het dan kiezen tussen vriendinnen of persoonlijke ambitie.

 Omkadering

VBC St Joris ijvert ernaar zoveel mogelijk met kwalitatieve, gediplomeerde train(st)ers te werken. Het bestuur moedigt jeugdtrain(st)ers aan zich verder te ontwikkelen door het volgen van clinics of cursussen. Die aanmoediging vertaalt zich in een financiële tussenkomst (deelnemerskost).

 Sportspecifiek
VBC St Joris is een club waar meisjes van allerlei niveau terecht kunnen. De minimumleeftijd is 3de kleuter – 1ste leerjaar. Instromers worden vanaf miniemenleeftijd beoordeeld naar potentieel toe. We pogen een eventuele achterstand te overbruggen door die bij een jongere leeftijdscategorie te laten rijpen, of door extra aandacht binnen eenzelfde categorie.

  

Wat willen we bereiken
           GROTE INSTROOM LEDEN VANAF JONGE LEEFTIJD
           PLEZIER BELEVEN IN EEN LEERRIJKE OMGEVING OM ZO OPNIEUW STERKE 
        KWALITEITSVOLLE TEAMS  TE HEBBEN BIJ DE DAMES DIE  IN DE HOGERE PROVINCIALE 
 REEKSEN SPELEN